• Gezond hardlopen met functionele oefeningen

Wil je beginnen met hardlopen, of loop je al een tijdje voor jezelf? Dan is de hardloopgroep echt iets voor jou. Je leert de juiste techniek, functionele coördinatie en krachtoefeningen, en je uithoudingsvermogen op te bouwen. Samen lopen motiveert en is erg gezellig. Heb je een doel voor ogen, dan kan ik je helpen om dat te realiseren. Loop een keertje mee om te kijken of het ook iets voor jou is!

De groepen worden klein gehouden zodat ik je veel persoonlijke aandacht kan geven.

Een paar keer per jaar start er een speciale beginnerscursus waarvoor je, je kan aanmelden.

Meer info 06 408 652 37 of via: contact

  • Personal training

De personal trainingen kunnen op verschillende locaties plaatsvinden, passend bij jouw wensen en doel. Er kan voor jou een trainingsschema op maat gemaakt worden. Ook kan je, je bloeddruk en vetpercentage laten meten en voedingsadvies krijgen.

  • Wandelen met functionele oefeningen (GymWalk)

Wil je graag met een groep buiten bewegen, dan is GymWalk misschien wel iets voor jou. We gaan wandelen en tussendoor doen we oefeningen. Iedereen kan hier aan meedoen. Erg geschikt voor mensen die niet kunnen of willen springen en rennen, en voor ouderen. Tevens als hersteltraining na een wedstrijd of ziekte.

Deze groepsles wordt gegeven van maart tot november. Je kan je hiervoor aanmelden.

                     

Wat is functionele training?

Functional Training is het best te beschrijven als het trainen van diverse oefeningen waarmee de sporter leert omgaan met zijn eigen lichaam in al zijn vormen van beweging. Experts zeggen: Functional Training is het trainen van beweging, niet van spiermassa.

Waarom Functional Trainen?

In het dagelijks leven word je constant geconfronteerd met verschillende bewegingen: opstaan, lopen/ rennen naar de bus, iets oppakken, weg zetten, opruimen etc. Door op een functionele manier te trainen leer je beter om te gaan met bewegingen die weer op hun beurt grote waarde hebben in je dagelijkse leven. Het bootst bewegingen na die het lichaam kent en dat gebeurt niet op een apparaat. Denk er maar eens over na hoe vaak duw jij iets zittend weg? Maar waar het bij de meeste mensen om gaat is natuurlijk het krijgen van een mooi strak en gezond lichaam. Door op een functionele manier te trainen zul je dit sneller realiseren! Je zult naast het ontwikkelen van een goede spier functionaliteit sneller afvallen, sneller een strakke buik ontwikkelen en dat allemaal op een leuke manier!

Vaak wordt beweerd dat trainen zonder toestellen minder veilig zou zijn in vergelijking tot het werken op ‘gestuurde’ fitnesstoestellen, maar niets blijkt minder waar. De nieuwe trend in de fitnesswereld verplaatst zich dan ook naar de ‘functionele training’. Functionele training is een trainingsvorm gericht op het ontwikkelen van deze bewegingsvaardigheden. Vaardigheden die een bijdrage leveren aan de kwaliteit van ons leven, prestaties verbeteren en blessures voorkomen.

Functioneel trainen kan niet iedereen zomaar even doen, er is goede professionele hulp bij nodig die ik jou kan bieden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA